SALZBURG - FC Twente heeft het eerste duel met RB Salzburg voor een plaats in de play-offs van de Champions League verloren. In Oostenrijk gingen de Tukkers met 2-1 onderuit. De return in Enschede is volgende week dinsdag.

FC Twente kreeg al snel twee enorme kansen via Rots en Van Bergen, maar beiden vonden voormalig Heracles-keeper Blaswich op hun weg. Unnerstall keerde een schot van Ratkov en van Gloukh, die even later voor open doel naast zou schieten, maar was kansloos op een uithaal van Kjaergaard vlak voor rust.

Salzburg had na de rust de overhand en na een blunder van Salah-Eddine scoorde Kjaergaard opnieuw. In blessuretijd gaf Vlap met een knappe vrije trap Twente toch nog hoop op een goede afloop, volgende week in de Grolsch Veste.