ENSCHEDE - FC Twente is er niet in geslaagd om een plekje in de play-offs van de Champions League te bemachtigen.Tegen RB Salzburg werd het 3-3 en dat was onvoldoende na de 2-1 nederlaag in Oostenrijk. Voor de ploeg van trainer Oosting wacht nu de groepsfase van de Europa League.

Salzburg jaagde de Twentse verdediging flink op en kwam al snel op voorsprong via Kjaergaard en Dorgeles. FC Twente had het lastig, maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde er beter in en deed vlak voor rust via een kopbal van Hilgers toch iets terug.

Yeo leek kort na de aftrap van de tweede helft met de 1-3 de genadeklap uit te delen, maar Van Hoorenbeeck kopte de aansluitingstreffer binnen en Unnerstal stopte een strfaschop van Kjaergaard. In de 87ste minuut scoorde Steijn de 3-3, waarna Twente nog even hoop had, maar na de uitnederlaag was het niet voldoende.