ENSCHEDE - De voetbalsters van FC Twente mogen zich voor de negende keer in veertien jaar landskampioen noemen. Door een 2-0 overwinning in de Grolsch Veste op Telstar bleef FC Twente regerend kampioen Ajax twee punten voor in de eindstand.


Vorig seizoen moest FC Twente dus de titel aan Ajax laten en in de zomer raakte het doelpuntenmachine Fenna Kalma kwijt. De nieuwelingen Liz Rijsbergen (10 goals) en Taylor Ziemer (9 goals) wisten dat gemis in de selectie van trainer Joran Pot prima op te vangen. FC Twente leed dit seizoen twee nederlagen (tegen Ajax en Fortuna Sittard) en speelde tweemaal gelijk. Ondanks een matig competitieslot (acht punten uit de laatste vijf duels) kwam de titel nooit echt in gevaar.

FC Twente had al twee kansen laten liggen om de titel veilig te stellen, maar thuis tegen Telstar, kwam men nooit in de problemen. De kampioenswedstrijd in Enschede werd een droomwedstrijd voor Jaimy Ravensbergen. De spits liep vorig jaar maart, toen nog als speelster van ADO Den Haag, een zware kruisbandblessure op en kon daardoor pas kort geleden haar debuut voor FC Twente maken. Tegen Telstar stond ze in de basis en voor rust scoorde ze tweemaal, beiden keren na goed voorbereidend werk van Dhont. De twee doelpunten bleken uiteindelijk voldoende voor de zege en zo kon aanvoerster Renate Jansen na afloop de kampioensschaal omhoog houden.