WOLFSBURG - Tommy Stroot heef een nieuw contract getekend dat hem tot 30 juni 2027 aan VfL Wolfsburg verbindt. Hoewel eerder was aangekondigd dat Stroot aan het einde van het seizoen 2024/2025 zou vertrekken bij de club, hebben de 35-jarige trainer en de club elkaar na intensieve gesprekken opnieuw gevonden.


De hoofdtrainer, tussen 2016 en 2021 hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen, kende direct succes bij VfL Wolfsburg door in zijn eerste seizoen zowel het landskampioenschap als de DFB-Pokal te winnen. Hij vervolgde dit succes met bekerwinst in 2023 en 2024, waarmee hij de sterke reeks van ‘Die Wölfinnen’ in deze competitie voortzette. Op internationaal niveau was het hoogtepunt de deelname aan de Champions League-finale in 2023.

Stroot: “Mijn besluit om VfL Wolfsburg aan het einde van het seizoen te verlaten, heb ik in mei weloverwogen genomen. Sindsdien zijn de omstandigheden bij VfL echter aanzienlijk veranderd, vooral door de nieuwe benoemingen van de voorzitter van de raad van toezicht en de sportdirecteur. Dr. Sebastian Rudolph en Peter Christiansen hebben een duidelijke visie hoe ze het vrouwenvoetbal bij VfL naar een succesvolle toekomst kunnen leiden en zowel nationaal als internationaal op een hoog niveau competitief te blijven.”

Stroot vervolgt: "In vertrouwelijke gesprekken met de verantwoordelijken, vooral ook met Ralf Kellermann, heb ik veel waardering voor mijn werk ervaren. Hierdoor ben ik de afgelopen weken tot de overtuiging gekomen dat mijn weg bij VfL nog niet ten einde is en dat ik voor een nieuwe uitdaging geen nieuwe club nodig heb. Ik kijk ernaar uit om samen de personele en structurele herinrichting van de club vorm te geven.”